Timon Moes - 20-5-2024

Verwijderde bestanden op Microsoft Teams terughalen uit prullenbak

Microsoft Teams SharePoint

Bekijk onze video:

Oei.. je bent opeens een aantal of alle bestanden kwijt in je kanaal op Microsoft Teams. Dit kan de beste overkomen en is gelukkig ook op te lossen. In deze handleiding wordt stapsgewijs uitgelegd hoe je de verwijderde bestanden van Teams kan terughalen via SharePoint. Bekijk de video of lees de onderstaande handleiding.

Verwijderde bestanden terugzetten in je Team

1

Ga naar het kanaal waar je bestanden kwijt bent en klik op Bestanden. Kies vervolgens Openen in SharePoint, het kan dat je hier eerst voor op de drie puntjes moet klikken. Op Mac wordt er helaas niet gelijk overschakelt naar de browser, open daarom zelf Safari of je standaard browser, je zie dan dat de juiste pagina al is geopend en kan eventueel inloggen met je Microsoft account.

Alternatief: Ga direct naar SharePoint, ga naar website: https://www.microsoft.com/nl-nl/microsoft-365/sharepoint/collaboration

Open in Share Point Op Teams 1500x398

2

Klik op Prullenbak en kijk welke bestanden er eerst in je kanaal op Teams stonden. Bij Oorspronkelijk locatie kan je controleren in welk kanaal deze bestanden eerst stonden.

Prullenbak Sharepoint 1030x376

3

Selecteer de bestanden in de prullenbak die je wil terugzetten en klik bovenaan op Terugzetten. Yes, de bestanden zijn weer terug in je kanaal op Microsoft Teams.

Terugzetten 2048x718

Zou je efficiënter willen werken met Microsoft Teams met jouw team?