Timon Moes - 20-5-2024

Hoe log ik in op Microsoft Teams?

Microsoft Teams

Je wilt beginnen met Teams. Goed bezig! Maar hoe begin je en hoe kan ik inloggen Microsoft Teams?

Wat zijn mijn inloggegevens?

Op Microsoft Teams log je in met je Microsoft account. Je kan met een gratis Microsoft account gebruik maken van Teams, maar dan heb je veel minder opties. Bij de meeste bedrijven wordt gebruik gemaakt van een zakelijk Microsoft 365 of Office 365 account. De gebruikersnaam is altijd een e-mailadres.

Gratis Microsoft-account: Kan een e-mailadres zijn dat eindigt op @outlook.com, hotmail.com, msn.nl (allemaal Microsoft), maar dit hoeft niet. Er kan ook een privé-e-mailadres dat bijvoorbeeld eindigt op @gmail.com eindigt gebruikt worden. Ga naar https://signup.live.com/ voor het aanmaken van een gratis Microsoft-account, kies Nieuw e-mailadres.

Microsoft 365-account: Wordt veel door bedrijven gebruikt en geeft meer mogelijkheden bij Teams. Bij de Office 365-abbonementen voor bedrijven krijg je altijd de volledige versie van Teams gratis. Het e-mailadres dat je je gebruikt is vrijwel altijd je werk-e-mailadres.

Waar kan ik inloggen?

Er zijn verschillende plekken waar je kan inloggen met Microsoft Teams.

Computer

Vaak is het programma als geïnstalleerd bij de installatie van de andere Office-progamma’s. Heb je het nog niet? Download het via: https://www.microsoft.com/nl-nl/microsoft-365/microsoft-teams/download-app
Je kan ook de webapplicatie van teams gebruiken op https://teams.microsoft.com/

Smartphone

Download de app via de Play Store of App Store op je smartphone. Een voordeel op de smartphone is dat je met twee accounts ingelogd kan zijn.

Play Store En Apple Store

Play Store en App Store 

Hoe kan ik nu inloggen?

1

Vul je e-mailadres in van je Microsoft account (meer info hierboven). Kies voor Volgende.

Aanmelden Stap 1

2

Vul het wachtwoord in en kies voor Aanmelden. Weet je het wachtwoord niet meer? Kies voor Wachtwoord vergeten. 

Wachtwoord Invullen

3

Wanneer je tweestapsverificatie aan hebt aan staan, zie je nu meestal een nummer in beeld. Dit nummer vul je in op de Authenticator app, die op je telefoon staat. Klik op Ja in de Authenticator app op je telefoon.

Goedkeuring Authenticator App

Authenticator Microsoft 705x251

Authenticator app van Microsoft

 

Zou je efficiënter willen werken met Microsoft Teams met jouw team?