Timon Moes - 22-3-2024

Breakout Rooms maken in Zoom

Zoom

Bekijk onze video:

Je kan de groep in een vergadering op Zoom opdelen in Breakout Rooms. Je kan als organisator precies bepalen wie er naar welke Breakout Room gaan in Zoom, of je laat de deelnemers zelf kiezen naar welke Breakout Room ze gaan. Lees de onderstaande handleiding of bekijk de video om er erachter te komen hoe je Breakout Rooms start.

Hoe maak je Breakout Rooms aan in Zoom?

1

Zorg eerst dat de mogelijkheid voor het maken van Breakout Rooms aan staat in jouw Zoom-omgeving.

2

Klik onderaan in het scherm op Breakout Rooms. Deze knop is alleen zichtbaar wanneer je host van de meeting bent.

Breakout R Ooms

3

Nu kan je instellen hoeveel ruimtes je wilt maken.

Selecteer Assign Automatically om deelnemers automatisch te verdelen in groepjes.

Selecteer Assign Manually om groepen zelf in te delen.

Selecteer Let participants choose room om deelnemers zelf te laten kiezen in welke groep ze worden ingedeeld.

Breakout Rooms Maken 705x682

4

In het volgende scherm kan je deelnemers een ruimte toewijzen door op assign te drukken.

Je kan ook de naam van de ruimte veranderen door op Rename te drukken of meer ruimtes toevoegen door op add a Room te drukken. 

Zoom Handleiding Lundbeck Bijgewerkt

5

Druk op Options voor nog meer opties. Hier kan je onder andere instellen of deelnemers op elk moment terug kunnen naar de hoofdruimte. Ook is het mogelijk om een tijdslimiet in te stellen op de ruimtes. Handig wanneer je iedereen na een bepaalde tijd terug wilt zien.

Instellingen Voor Breakout Rooms 1500x694

6

Druk op Open All Rooms om de ruimtes te openen. Deelnemers krijgen nu de vraag om de in de breakout room te gaan. Wanneer je bij options ‘ Automatically move all assigned participants into breakout room’ hebt aangevinkt gaat dit automatisch.

Stap 6 Zoom

7

Daarna kan je de ruimte weer verlaten door op Leave Breakout Room te drukken rechtsonder. Let op dat je niet op Leave Meeting drukt want dan verlaat je de gehele meeting.

Join Breakout Room

Daarna kan je de ruimte weer verlaten door op Leave Breakout Room te drukken rechtsonder. Let op dat je niet op Leave Meeting drukt want dan verlaat je de gehele meeting.

Breakout Rooms Verlaten 705x551

8

Met de knop Broadcast Message to All kan je een bericht sturen naar alle breakout rooms.  

Broadcast Message to All

9

Druk op Close All Rooms om de breakout rooms te sluiten en iedereen terug te laten keren naar de oorspronkelijke meeting.

Close All Rooms

10

Alle deelnemers krijgen nu 60 seconden de tijd en daarna wordt de ruimte gesloten. Bij Options in stap 4 kan je deze tijd zelf instellen.

Breakout R Ooms Closing

 

 

Zou je efficiënter willen werken met Zoom met jouw team?