Timon Moes - 20-5-2024

Een bijlage versturen in de chat op Microsoft Teams

Microsoft Teams

Bekijk onze video:

In een chat op Microsoft Teams kan je een bijlage versturen. Deze bijlage kan bijvoorbeeld een Word-bestand zijn waar je samen aan wilt werken. Hieronder is stapsgewijs uitgelegd hoe je een bijlage verstuurt op Microsoft Teams.

Bestand in de chat van Teams

1

Kies aan de linkerkant Chat en selecteer een persoon waarnaar je een bijlage wilt versturen. Zie ook: Hoe begin ik een nieuwe chat op Teams

2

Kies onderaan bij het tekstvak de paperclip en kies uit een van de volgende opties:

Cloudbestanden bijvoegen: Alle bestanden je het opgeslagen in de Cloud van Microsoft. Dit kunnen documenten die zijn opgeslagen in de teams, maar ook in OneDrive. 

Uploaden vanaf de computer: Bestanden die je lokaal op je computer hebt opgeslagen.

Bovenaan zie je bestanden staan die je kortgeleden hebt geopend. 

Bijlage Chat Teams

3

Wanneer je een bestand deelt in de chat dan wordt er een deelkoppeling gecreëerd. Deze deelkoppeling zorgt ervoor dat anderen altijd toegang hebben tot de laatste versie van een document en eventueel wijzigingen kunnen doen. Je kan de deelkoppeling stricter instellen, zodat deze niet doorgestuurd kan worden naar andere collega's. In dit voorbeeld is de standaard deelkoppeling te gebruiken door personen in dezelfde organisatie. Klik op Personen in je organisatie om de rechten aan te passen. 

Rechten Aanpassen Bestand in De Chat

4

Je ziet nu dit scherm. Je kan de deelkoppeling stricter instellen door te kiezen voor Personen in deze chat. Bij Meer instellingen onderaan, kan je ook instellen dat iemand het document niet kan aanpassen. Lees hier meer over het delen van documenten. 

Rechten Bestand in De Chat

5

Type eventueel nog een bericht in en tik op het reken van versturen. 

Bericht Typen En Versturen

 

 

Zou je efficiënter willen werken met Microsoft Teams met jouw team?